Ga naar de inhoud

Catechisatie

De catechisatie wordt gegeven op dinsdag avond. De groepen zijn verdeeld in twee avonden die om-en-om catechisatie hebben.

Rooster en groepen

Catechisatie heeft als doel te groeien in kennis en geloof. Dit willen we nadrukkelijk niet alleen doen door kennis te delen. Elke avond begint met rondje delen hoe het met iedereen is. Dit om elkaar te leren kennen en te weten wat er speelt, zodat we er voor elkaar kunnen zijn. Daarna bidden we en behandelen we een onderwerp waarbij we naast kennis op ook op zoek de vertaling naar de dagelijks praktijk. Zodat we ons geloof, ervaring en vragen met elkaar kunnen delen.

De catechisaties worden gegeven door een duo van twee mentoren. Bij voorkeur een man en een vrouw. Iemand van de CGK en van de NGK. De groepsgrootte ligt tussen de 8 tot max 12 jongeren.

Er wordt om de week catechisatie gegeven. Als de mentoren, de groep en de ouders gezamenlijk de voorkeur geven aan een hogere frequentie kan ervoor worden gekozen om over te gaan naar wekelijks Cat+.

Methode: Follow up

We werken met de methode Follow up. Follow up is een catechese­methode die jongeren aanspreekt en aan het denken zet. Dat komt door de vormgeving, die eigentijds is en heel gevarieerd, maar ook door prikkelende opdrachten. Follow Up! is bijzonder omdat de toon niet afstandelijk en belerend is, maar direct aansluit bij de leefwereld van de jongeren zelf.

De methode biedt verschillende werkvormen en materiaal. De mentoren kijken zelf hoe ze op basis hiervan zelf de avond invullen.